HACCP dla restauracji oraz cukierni
brak zdjęcia

Zarówno lokale gastronomiczne, jak też usługowe korzystające z żywności, muszą przestrzegać przepisów sanitarnych zawartych w polskim prawie, które regulują obrót żywnością, jak też jej przechowywanie. Takie normy określa między innymi system HACCP, który dotyczy wszystkich sprzedawców, wytwórców żywności, jak też podmiotów, które ją przechowują w magazynach i innych miejscach. Jest też system HACCP dla cukierni, który określa między innymi możliwą ilość wykorzystywanych do produkcji wypieków surowców. HACCP dla cukierni pomaga też w eliminowaniu wszelkich zagrożeń, jak też w zapobieganiu nieprzyjemnym i niepożądanym sytuacjom. Każdy podmiot, który przestrzega takich norm musi dysponować zaświadczeniem to potwierdzającym, a to można uzyskać dzięki internetowej firmie HACCP Online, która zajmuje się organizowaniem kursów oraz szkoleń. Są one merytoryczne i opracowywane przez fachowców, którzy zawierają w nich także praktyczne ćwiczenia dla lepszego zapamiętania materiału. Dotyczą między innymi prawidłowego zarządzania bezpieczeństwem pożywienia.

Adres www: www.zarzuc.pl

Nowy Komentarz:

Dodaj pierwszy komentarz!

Inne artykuły z kategorii